Språklæring uke 7 dag 3

Hallo, Duo! For å få meg i gang i dag, lar jeg den grønne uglen hjelpe meg.

Dykking i arabiske leksjoner

Han er sjenerøs, og han er din mann, Judy. هُوَّ كَريم وَهُوَّ زَوْجِك يا جودي. Også, Det er interessant å innse at før noen gang lære noen arabisk, Jeg ville ikke engang ha visst hvor disse arabiske ordene endte, bare vite mellomrom mellom ord i latin, gresk og kyrillisk alfabeter og kinesiske tegn. Faktisk er arabisk akkurat det samme, men siden alle bokstaver har fire former for å skrive dem (i begynnelsen, midten og slutten av et ord og separat) ville jeg ikke ha visst at et ord som زَوْجِك i den setningen var bare ett ord "mann".

For øyeblikket kan jeg ikke se for meg ennå når jeg ville bruke en slik setning når som helst i livet mitt, men kanskje Duo vet bedre.

Likevel er jeg ganske fornøyd med min fremgang på arabisk, kinesisk, russisk og tyrkisk de siste to ukene!

gå videre til kinesisk

Ok, jeg føler allerede at denne setningen er mer nyttig:

Magen hans gjør vondt, jeg vet ikke hva han spiste. 他的肚子很疼,我不知道他吃了什么。

Også, det er interessant å se på denne kinesiske setningsordren: Han | possesive | mage | veldig | smertefullt, | Jeg|vet ikke|at han|spiser|fortid|hva.

Det jeg liker med Duo også er at du får lyttetrening. Og du kan spille av den samme lyden et par ganger for å forstå setningen. Prøv å utfordre deg selv ved å spille den om et par ganger i normal hastighet. Bare hvis målspråket eller de nye ordene i en øvelse er for vanskelig, kan du spille den langsommere versjonen.

Russisk i dag

Jeg bruker skjermtastaturet så mye jeg kan for å skrive russisk selv bedre.

Nå er det på tide å lese dagens nyheter og administrere oversettelsene til flere språk på min selvstudieapp!

Leave a comment

Your email address will not be published.