Språkinlärning vecka 7 dag 3

Hej, Duo! För att få igång mig idag låter jag den gröna ugglan hjälpa mig.

Dykning i arabiska lektioner

Han är generös och han är din man, Judy. هُوَّ كَريم وَهُوَّ زَوْجِك يا جودي. Dessutom är det intressant att inse att innan någonsin lära sig några arabiska, skulle jag inte ens ha vetat var dessa arabiska ord slutade, bara veta mellanslag mellan ord i latin, grekiska och kyrilliska alfabet och kinesiska tecken. I själva verket är arabiska precis samma sak, men eftersom alla bokstäver har fyra former av att skriva dem (i början, mitten och slutet av ett ord och separat) jag inte skulle ha vetat att ett ord som زَوْجِك i den meningen var bara ett ord "make".

Just nu kan jag inte bild ännu när jag skulle använda en sådan mening vid någon tidpunkt i mitt liv, men kanske Duo vet bättre.

Ändå är jag ganska nöjd med mina framsteg på arabiska, kinesiska, ryska och turkiska de senaste två veckorna!

går vidare till kinesiska

Ok, känner jag redan att denna mening är mer användbar:

Hans mage gör ont, jag vet inte vad han åt. 他的肚子很疼,我不知道他吃了什么。

Dessutom är det intressant att titta på denna kinesiska mening ordning: Han | possesive | stomache | mycket | smärtsam, | I|not|vet|he|eat|past tense|what.

Vad jag gillar med Duo också är att du får lyssna praxis. Och du kan spela upp samma ljud några gånger för att förstå meningen. Försök att utmana dig själv genom att spela upp det några gånger i normal hastighet. Bara om ditt målspråk eller de nya orden i en övning är för svåra, spela den långsammare versionen.

Ryska idag

Jag använder tangentbordet på skärmen så mycket jag kan för att bättre skriva ryska själv.

Nu är det dags att läsa dagens nyheter och hantera översättningarna till flera språk på min självstudieapp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.